A Magyar Nők Szövetsége politikai pártoktól független társadalmi szervezet. 1989-től tevékenykedik a nők jogainak és érdekeinek védelmében.

A Szövetség a nők által megfogalmazott problémák és a mindenkori döntéshozók közötti kapcsolat szerepét tölti be. Fellép minden olyan társadalmi megnyilvánulás ellen, amely nyíltan vagy burkoltan akadályozza a nők hivatásbeli vagy közéleti szerepvállalását. Támogatja a nők minél nagyobb arányú részvételét a közéletben. Álláspontja, hogy az Országgyűlésben el kell érni a 40%-os részvételt, illetve kiemelten fontosnak tartja a női érdekvédelem képviseletét ellátó országgyűlési képviselők megjelenését.

A Magyar Nők Szövetsége olyan foglalkoztatáspolitikát szorgalmaz, amely a nők számára sokszínű, rugalmas munkavállalási lehetőségeket biztosít.

Segíti a nők munkaerő-piaci arányának növelését, a munkaerő-piac igényeihez igazodó átfogó és minden nő számára elérhető átképzéseket, továbbtanulási lehetőségeket.

Szorgalmazza azon munkavállalási formákat, melyek segítenek összeegyeztetni az anya, család és karrier dilemmáját.

Társadalmi szervezetünk elítéli az erőszak mindenformáját és tiltakozik a nők elleni erőszak ellen. A Szövetség küldetése között kiemelten fontos, hogy a nők elleni bármely diszkrimináció ellen fellép.

A Magyar Nők Szövetsége sokszínű egészségügyi programjának célja, hogy a nők mind szellemi, mind testi létükkel harmóniában éljenek önmagukkal és környezetükkel.

 

Cím: 1062 Budapest Andrássy út 124.
Telefon: 06-1-331-97-34
Honlap:  www.nokszovetsege.hu
E-mail:  info@nokszovetsege.hu